Série filmových večerů Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost je zpět

Série filmových večerů Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost je zpět

Na jaro jsme si pro vás připravili pokračování série filmových večerů s názvem Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost. Tentokrát se zaměříme na hnutí z globálního jihu. Během čtyř večerů uvidíte filmy zaznamenávající historii hnutí za klimatickou spravedlnost, které doprovodíme otevřenou diskuzí všech účastníků a účastnic nad vybranými tématy.
Filmové večery se budou konat nepravidelně od 22. února vždy od 19:00. Promítat se bude v pražském komunitním centru Zdena (Tusarova 41) a v brněnské kavárně Tři Ocásci (třída Kpt. Jaroše 18). 
Do kalendáře si tak zaznamenejte tato data:
22. 2. Zapatistická revoluce a autonomní samospráva
22. 3. Delta Nigeru a justiční vražda Kena Saro-Wiwy: černé svědomí Shellu
12. 4. La Via Campesina - rolnické hnutí za potravinovou suverenitu
26. 4. Kolik toho smíme vytěžit pro záchranu klimatu: protesty proti těžbě lithia
Event Série filmových večerů Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost je zpět

Série filmových večerů Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost je zpět

1.2.2023 Na jaro jsme si pro vás připravili pokračování série filmových večerů s názvem Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost. Tentokrát se zaměříme na hnutí z globálního jihu. Během čtyř večerů uvidíte filmy zaznamenávající historii hnutí za klimatickou spravedlnost, které doprovodíme otevřenou diskuzí všech účastníků a účastnic nad vybranými tématy.
Event Zveme vás na filmové večery v Praze a Brně na téma Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost

Zveme vás na filmové večery v Praze a Brně na téma Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost

5.9.2022 Na podzim jsme si pro Vás připravili sérii filmových večerů s názvem Kořeny hnutí za klimatickou spravedlnost. Během sedmi večerů uvidíte filmy zaznamenávající historii hnutí za klimatickou spravedlnost, které doprovodíme otevřenou diskuzí všech účastníků a účastnic nad vybranými tématy.
Press release Nová dohoda: Program sociálně-ekologické transformace ČR

Nová dohoda: Program sociálně-ekologické transformace ČR

17.1.2022 Vydali jsme Novou dohodu: Program sociálně-ekologické transformace pro Českou republiku. Nová dohoda vznikala poslední dva roky, kdy jsme pořádali řadu diskuzních setkání, do kterých se zapojilo přes sto účastníků a účastnic z řad odborné veřejnosti i občanských organizací zabývajících se pestrou paletou témat. Na to navazuje Výzva, která volá po zahájení diskuze o nutnosti provést transformaci tak, aby byla sociálně spravedlivá a zároveň udržitelná. Této výzvě vyjádřily podporu desítky organizací a osobností.