Zastavme špinavé prachy: konec ruského plynu!

Zastavme špinavé prachy: konec ruského plynu!

Kolegové a kolegyně ze Zastavme špinavé prachy odstartovali sérii akcí v rámci mezinárodní kampaně Putin100.
Iniciativy koalice Zastavme špinavé prachy žádají Raiffeisen bank, Unicredit Bank a Komerční banku, aby okamžitě oznámily ukončení spolupráce s ruskými energetickými firmami, skrze které ruský autoritářský režim financuje válku.

Komerční banka spadá pod Société Générale. Ta za poslední dva roky napůjčovala 948 milionů dolarů Lukoilu - firmě, která má přímé napojení na Kreml. Unicredit je zase druhý největší podporovatel Gazpromu na světě. Raiffeisen bank za poslední dva roky napůjčovala 67 milionů dolarů ruským fosilním firmám.

Akce se účastnily i zástupkyně ukrajinské ekologické organizace Екодія, které utekly před hrůzou války do České republiky.
Akce probíhají v rámci mezinárodní kampaně Putin100.

???? Petr Zewlakk Vrabec
Event Představujeme vám program Valné hromady neakcionářů EPH

Představujeme vám program Valné hromady neakcionářů EPH

1.9.2023 Andrej Babiš, Daniel Křetínský, Pavel Tykač, Karel Komárek. O roli oligarchů a jejich vlivu na tuzemskou politiku se v naší společnosti v posledních letech mluví čím dál častěji. Jak přesně ale oligarchizace ohrožuje demokracii a co se s tím dá dělat? O tom budeme diskutovat na Valné hromadě neakcionářů EPH, která se koná na evangelické faře v Čáslavi od pátku 8. září do neděle 10. září.
Hledá se kolegyně / kolega do Re-setu!

Hledá se kolegyně / kolega do Re-setu!

4.7.2023 Hledáme do týmu nového člověka, který nám bude pomáhat v našich snahách o udržitelnější a spravedlivější společnost. Promýšlíme a popularizujeme koncepty pro sociální, ekologickou a demokratickou ekonomiku, zkoumáme příčiny problémů a hledáme jejich řešení. Podporujeme iniciativy zdola a spolupracujeme se sociálními hnutími, pomáháme lidem se organizovat a společně prosazovat své zájmy.
Event Zveme vás na promítání Hlučné jaro: Společně ven z klimatické krize

Zveme vás na promítání Hlučné jaro: Společně ven z klimatické krize

8.6.2023 Jak by mohla vypadat společnost, která je schopna zmírnit změnu klimatu? A jak ji můžeme vybudovat? Pokračujeme v naší sérii filmů o hnutí za klimatickou spravedlnost! Pro speciální červnovou edici jsme vybrali film Hlučné jaro (2022).